Kauran olkimaisen kuoren poistaminen parantaa kauran rehuarvoa. Kuoren osuus kauran jyvässä on n. 20 %, mutta kuoren rehuarvo on erittäin pieni. Kuorittua kauraa voidaan hyödyntää parhaiten emakoilla, porsailla, vasikoilla, broilereilla, kanoilla ja kalkkunoilla. Hyviä tuloksia on saatu myös lypsykarjan rehuna sekä luomutuotannossa. Kaura saadaan kuorinnan avulla täyspainoiseksi rehuksi.
- Kuorittu kaura sisältää runsaasti valkuaista ja energiaa. Kaurassa on paljon B-vitamiinia, joka lisää stressinsietokykyä.
- Kaura sisältää hyvälaatuisia, tyydyttyneitä rasvoja
- Sisältää paljon rautaa ja kivennäisiä
- Kotimainen kauran kasvatus vaatii vähän kemikaaleja – puhdas raaka-aine
- Edistää emakoiden lypsämistä
- Terveellistä porsaille erityisesti vieroituksen aikana
Lihasikaloissa kuoritun kauran määrä rehusta tulee olla kohtuullisen pieni. Runsaasti käytettynä kuorittu kaura aiheuttaa lihan rasvoittumista. Suotuisten terveysvaikutustensa johdosta se kuitenkin puoltaa paikkaansa pieninä määrinä. Kuoret voidaan käyttää polttoaineena, joutilasemakoiden rehuna, kuivikkeena tai kompostin raaka-aineena.